För dig som går i 9:onde klass i Sjuhärad får du inloggningsuppgifter hem till dig i december. Du kommer även kunna logga in via e-legitimation  (Bank-id, Freja-id).

Inloggningsupppgifter

Tillsammans med inloggningsuppgifterna får du också ett informationsbrev som är viktigt att du läser igenom. Om du är folkbokförd i Sjuhärad men går på en skola utanför Sjuhärad måste du eller din studie- och yrkesvägledare kontakta oss för att få dina inloggningsuppgifter och informationsbrevet skickat till din folkbokföringsadress.

Om du redan går på ett gymnasium i Sjuhärad kontaktar du gymnasieskolans studie- och yrkesvägledare för att få inloggningsuppgifter. Går du inte på gymnasiet kontaktar du oss på Antagningsenheten. Du har rätt att söka och påbörja en gymnasieutbildning till och med det första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år.

Det är viktigt att du sparar dina inloggningsuppgifter fram tills du börjar gymnasiet. Du behöver dem när du ska söka, men också för att se och svara på antagningsbeskedet. Första gången du loggar in ska du ange ditt telefonnummer och din e-postadress. Har du angett en e-postadress kan du sedan hämta ut dina inloggningsuppgifter via Glömt lösenord. Via Glömt lösenord kan du också välja att få dina inloggningsuppgifter skickat till din folkbokföringsadress, men tänk på att det då tar c:a fem arbetsdagar.

Inloggning via e-legitimation

Elever som inte tidigare gjort en ansökan till gymnasiet (utan gör ett sent omval) måste aktiveras innan de får tillgång till ansökningswebben.

Elever som har gjort en ansökan kan logga in via Bank-id och se sin ansökan och sin antagningen (när den släpps till 1 juli).

Tidigare inloggningsuppgifter (personnummer + lösenord) fungerar fortfarande och tas inte bort.

Logga in genom e-legitimation ( Bank-id, Freja-id)